Florian Verweij

Adieu Beethoven, Hallo Liszt
Datum: 24/04/2022
Aanvang: 15.00 uur
Entreeprijs: Losse kaarten: € 21,00 / Vrienden Grote Kerk Cultureel: € 18,50 / tot 18 jaar: € 7,50

Klassiek Podium Pancras
Serie van 8 Klassieke Concerten (meestal) op de zondagmiddag in de Grote of Pancratius Kerk van Emmen.

Florian Verweij (piano)
Romantiek van het begin tot het eind. Een voortdurende zoektocht naar verbinding en een streven naar bezieling typeert deze jonge pianist uit het noorden van Nederland.

Florian Verweij (1997) is een veelzijdige pianist die met zijn opvallende technische beheersing een grote mate van vrijheid en spontaniteit in zijn muziek weet te leggen. Een voortdurende zoektocht naar verbinding en een streven naar bezieling typeren zijn uitvoeringen.

Op dit moment volgt Florian zijn masteropleiding bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2020 behaalde hij daar met de hoogste onderscheiding de bachelor bij de gerenommeerde pianist en pianopedagoog Jan Wijn, als een van zijn laatste studenten. Daaraan voorafgaand studeerde hij vanaf elf jaar aan de Nationale Opleiding voor Jong Toptalent (Sweelinck Academie) van hetzelfde instituut. Masterclasses volgde hij onder meer bij Rian de Waal, Jacques Rouviers, Dmitri Alexeev, Willem Brons, Enrico Pace, Boris Berman en Leslie Howard.

Met 20 jaar was Florian finalist bij de toonaangevende Ettlingen International Competition for Young Pianists. In 2015 selecteerde de stichting Classic Young Masters hem voor een tweejarig begeleidingstraject voor jonge talenten. Tevens ontving hij na het bijbehorende selectieconcert de Publieksaward. In hetzelfde jaar werd hem de Labberté-Hoedemaker Prijs toegekend tijdens het Peter de Grote Festival. Bij het Young Pianist Foundation Concours in 2013 kreeg Florian als jongste deelnemer de Guus Janssen Prijs voor de meest veelbelovende uitvoering van het moderne werk Walden Pond with Passing Train (Guus Janssen, 2012). Tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours in 2013 heeft hij als vijftienjarige een tweede prijs ontvangen in de leeftijdscategorie 15 tot 19 jaar.

Florian heeft vanaf jonge leeftijd meerdere pianoconcerten met orkest uitgevoerd. In 2021 en 2019 trad Florian op samen met leden van het Koninklijke Concertgebouworkest met Le carnaval des animaux van Saint-Saëns. In 2019 soleerde hij in het Tweede pianoconcert van Rachmaninov met Sempre Crescendo. Hij was een veelgevraagd solist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine met Gershwins Rhapsody in Blue en het Tweede pianoconcert van Shostakovich. Daarnaast soleerde hij met het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta met Pianoconcert nr. 12 in A groot van Mozart. Met het Fries Kamerorkest voerde hij het Pianoconcert in A klein van Edvard Grieg en het Derde pianoconcert van Ludwig van Beethoven uit.

Naast concerten in Duitsland maakte Florian op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Athene een tournee naar Griekenland. Ter herdenking van de 70-jarige bevrijding van Nederland door Canadese soldaten maakte hij een concerttour door Canada en de Verenigde Staten op uitnodiging van The Netherlands America Foundation.

Florian was de afgelopen jaren regelmatig te gast op het Festival Jong Talent Schiermonnikoog en Radio 4 en op festivals als Wonderfeel en het Grachtenfestival.

Foto: Marco Borggreve / NMF

Kaarten bestellen
Kaarten bestellen kunt u via onderstaande knop “Tickets kopen”. Na betaling ontvangt u via de mail een e-ticket dat als plaatsbewijs geldt.
U kunt ook kaarten bestellen via de site van Eventree: https://eventree.nl/events/

De Grote Kerk Cultureel houdt zich aan de geldende Corona maatregelen van de overheid.

Roon Staal – Kerstprogramma

Roon Staal – Kerstprogramma

Kerstprogramma


18/12/2021
The Gents

The Gents

Voices in the snow


23/12/2021
Margaretha Consort o.l.v. Jos van Veldhoven

Margaretha Consort o.l.v. Jos van Veldhoven

Ongekende schoonheid


23/01/2022
Brisk & Amaryllis Dieltiens

Brisk & Amaryllis Dieltiens

Altijd over de liefde


13/02/2022
Dianto Reed Quintet

Dianto Reed Quintet

All about contrasts


20/03/2022
Activiteiten Inspiratieplein

Activiteiten Inspiratieplein


20/10/2021 tot en met 31/03/2022
Florian Verweij

Florian Verweij

Adieu Beethoven, Hallo Liszt


24/04/2022
Jan Brokken, Cappella Amsterdam en het Berlage Saxophone Quartet

Grote Kerk Emmen
Schoolstraat 5, 7811 XX Emmen

Postadres:
Stichting Grote Kerk Cultureel
Kapelstraat 25, 7811 HC Emmen

tel. 06 27650121 of
tel. 0591 645180
info@grotekerkcultureel.nl

IBAN: NL35RABO 0114 5821 30

Privacyverklaring