Florian Verweij

Adieu Beethoven, Hallo Liszt
Datum: 24/04/2022
Aanvang: 15.00 uur
Entreeprijs: Losse kaarten: € 21,00 / Vrienden Grote Kerk Cultureel: € 18,50 / tot 18 jaar: € 7,50

Klassiek Podium Pancras
Serie van 8 Klassieke Concerten (meestal) op de zondagmiddag in de Grote of Pancratius Kerk van Emmen.

Florian Verweij (piano)
Romantiek van het begin tot het eind. Een voortdurende zoektocht naar verbinding en een streven naar bezieling typeert deze jonge pianist uit het noorden van Nederland.

Florian Verweij (1997) is een veelzijdige pianist die met zijn opvallende technische beheersing een grote mate van vrijheid en spontaniteit in zijn muziek weet te leggen. Een voortdurende zoektocht naar verbinding en een streven naar bezieling typeren zijn uitvoeringen.

Op dit moment volgt Florian zijn masteropleiding bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2020 behaalde hij daar met de hoogste onderscheiding de bachelor bij de gerenommeerde pianist en pianopedagoog Jan Wijn, als een van zijn laatste studenten. Daaraan voorafgaand studeerde hij vanaf elf jaar aan de Nationale Opleiding voor Jong Toptalent (Sweelinck Academie) van hetzelfde instituut. Masterclasses volgde hij onder meer bij Rian de Waal, Jacques Rouviers, Dmitri Alexeev, Willem Brons, Enrico Pace, Boris Berman en Leslie Howard.

Met 20 jaar was Florian finalist bij de toonaangevende Ettlingen International Competition for Young Pianists. In 2015 selecteerde de stichting Classic Young Masters hem voor een tweejarig begeleidingstraject voor jonge talenten. Tevens ontving hij na het bijbehorende selectieconcert de Publieksaward. In hetzelfde jaar werd hem de Labberté-Hoedemaker Prijs toegekend tijdens het Peter de Grote Festival. Bij het Young Pianist Foundation Concours in 2013 kreeg Florian als jongste deelnemer de Guus Janssen Prijs voor de meest veelbelovende uitvoering van het moderne werk Walden Pond with Passing Train (Guus Janssen, 2012). Tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours in 2013 heeft hij als vijftienjarige een tweede prijs ontvangen in de leeftijdscategorie 15 tot 19 jaar.

Florian heeft vanaf jonge leeftijd meerdere pianoconcerten met orkest uitgevoerd. In 2021 en 2019 trad Florian op samen met leden van het Koninklijke Concertgebouworkest met Le carnaval des animaux van Saint-Saëns. In 2019 soleerde hij in het Tweede pianoconcert van Rachmaninov met Sempre Crescendo. Hij was een veelgevraagd solist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine met Gershwins Rhapsody in Blue en het Tweede pianoconcert van Shostakovich. Daarnaast soleerde hij met het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta met Pianoconcert nr. 12 in A groot van Mozart. Met het Fries Kamerorkest voerde hij het Pianoconcert in A klein van Edvard Grieg en het Derde pianoconcert van Ludwig van Beethoven uit.

Naast concerten in Duitsland maakte Florian op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Athene een tournee naar Griekenland. Ter herdenking van de 70-jarige bevrijding van Nederland door Canadese soldaten maakte hij een concerttour door Canada en de Verenigde Staten op uitnodiging van The Netherlands America Foundation.

Florian was de afgelopen jaren regelmatig te gast op het Festival Jong Talent Schiermonnikoog en Radio 4 en op festivals als Wonderfeel en het Grachtenfestival.

Foto: Marco Borggreve / NMF

Kaarten bestellen
Kaarten bestellen kunt u via onderstaande knop “Tickets kopen”. Na betaling ontvangt u via de mail een e-ticket dat als plaatsbewijs geldt.
U kunt ook kaarten bestellen via de site van Eventree: https://eventree.nl/events/

De Grote Kerk Cultureel houdt zich aan de geldende Corona maatregelen van de overheid.

Inge Tibben

Inge Tibben

Plaisir de Chanson


02/10/2021
Klezmer-Jiddisch Special: lezing

Klezmer-Jiddisch Special: lezing

Conny Timmermans


15/10/2021
Klezmer-Jiddisch Special: The Klezmer Society & Shura Lipovsky

Klezmer-Jiddisch Special: The Klezmer Society & Shura Lipovsky

The Klezmer Society & Shura Lipovsky


17/10/2021
Activiteiten Inspiratieplein

Activiteiten Inspiratieplein


14/09/2021 tot en met 21/10/2021
Filosofiecafé Emmen: Ivo van Hilvoorde

Filosofiecafé Emmen: Ivo van Hilvoorde

Ivo van Hilvoorde


22/10/2021
Maria Milstein (viool) en Hanna Shybaeva (piano)

Maria Milstein (viool) en Hanna Shybaeva (piano)

Ravel, Prokofiev en Franck


24/10/2021
Ron Snippe, Peter Dusseljee en Katja Wilken
D’Irish Folk

D’Irish Folk

In Concert


05/11/2021

Grote Kerk Emmen
Schoolstraat 5, 7811 XX Emmen

Postadres:
Stichting Grote Kerk Cultureel
Kapelstraat 25, 7811 HC Emmen

tel. 06 27650121 of
tel. 0591 645180
info@grotekerkcultureel.nl

IBAN: NL35RABO 0114 5821 30

Privacyverklaring