Het lied en volksvertellingen

AFGELAST!! Volksmuziek Plus
Datum: 15/03/2020
Aanvang: 15.00 uur
Entreeprijs: Losse tickets: € 18,50 / vrienden: € 15,00 / tot 18 jaar: € 5,00

Dit concert is afgelast

Gezien het besluit van de Rijksoverheid heeft Grote Kerk Cultureel besloten dit concert niet door te laten gaan.
In overleg met het management van dit ensemble volgen nadere aankondigingen.
Hartelijk dank voor uw begrip!

Karin Strobos – zang
Hanna Shybayeva – piano
Willem Stam – cello

Drie musici bundelen hun krachten in een opvallend ensemble. Alle drie musici hebben een schitterende solocarrière, en toch willen Karin, Julia en Hanna als trio ook graag andere facetten van hun vakmanschap aan het publiek tonen. Dit concert brengt een aangename diversiteit in zowel repertoire als bezetting. In het programma staan volksmuziek en volksvertellingen centraal. De musici brengen u heel dicht bij de oorspronkelijke, volkse bronnen van de muziek. Het trio weet het programma met verve aan elkaar te praten. Laat u meenemen in de fascinerende wereld van het lied en de volksvertellingen.

Anders dan aangekondigd zal Willem Stam aanstaande zondag deel uitmaken van dit trio. Wegens reisperikelen te wijten aan het Corona-virus is Julia Tom verhinderd. Willem Stam, van Canadees/ Nederlandse origine, is befaamd solist, kamermuziekspeler en dirigent. Hij maakt deel uit van het Ysaÿe Strijktrio, waarmee hij wereldwijd optreedt.

Programma

M. Ravel            Cinq Mélodies Populaires grecques, voor mezzo-sopraan en piano

J. Brahms         Vier volksliederen voor mezzo-sopraan, voor cello en piano

R. Schumann    Fünf Stücke im Volkston, voor cello en piano

pauze

F. Chopin         Drie Mazurkas op.50, piano solo

J. Brahms       Twee liederen uit Zigeunerlieder op.103, voor mezzo-sopraan en piano

  • Kommt dir manchmal in den Sinn
  • Von ewiger Liebe

M. de Falla     Siete Canciones Populares Españolas – afwisselend cello en piano, mezzo-sopraan en piano en mezzo-sopraan, cello en piano

Karin Strobos kreeg in 2011 de kans in te vallen als Octavian in Der Rosenkavalier van R. Strauss bij De Nationale Opera onder de baton van Sir Simon Rattle. Haar succesvolle optreden oogstte lovende kritieken en creëerde de start van een wervelende internationale carrière. Andere rollen bij DNO waren in o.m. La Traviata en Armide. Karin heeft een vast contract bij het Aalto-Musiktheater in Essen. Hier vertolkt ze regelmatig rollen als Cherubino, Zerlina, Idamante en Dorabella. Ze zong bij Opera Zuid, Nederlandse Reisopera en treedt veelvuldig op als soliste bij alle Nederlandse, en ook Belgische orkesten. Kamermuziek maakt Karin veel en graag, in diverse combinatie, o.m. met Daria van den Bercken en Felicia van den End en met het Cello8ctet Amsterdam. In seizoen 2017-18 toert ze door Nederland met pianist Thomas Beijer en acteur Sieger Sloot met ‘Die Schöne Magalone’ van J. Brahms. Bij concoursen behaalde Karin diverse prijzen waaronder het Internationale Zangconcours in Mâcon (Frankrijk); bij de concertserie `Het Debuut` ontving zij met Daria van den Berken en Felicia van den End de publieksprijs.

De jonge Canadees-Nederlandse cellist Willem Stam (1988) treedt regelmatig wereldwijd op als solist, kamermusicus, en dirigent in veelzijdige samenstellingen. Willem’s studie in Canada bij Beth Sandvoss en John Kadz, en in Nederland bij Dmitry Ferschtman, culmineerde in 2012 in het behalen van zijn Master of Music diploma. Hij is medeoprichter en artistiek commissielid van het in Den Haag gevestigde New European Ensemble, dat moderne werken uitvoert en social outreach projecten organiseert in verschillende landen in Europa. Willem gaf masterclasses in Canada, en vele landen in Zuid-Amerika en Europa. Ook is hij artistiek coördinator van Aurora Music in Zweden. Willem speelt op een instrument van Stefano Scarampella (Mantova 1918) met een Victor Fétique strijkstok (Parijs), die voor hem beschikbaar zijn gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Hanna Shybayeva, geboren in Minsk, is sinds 2008 lid van het New European Ensemble, dat wordt gezien als een van de meest innovatieve ensembles voor nieuwe muziek. Samen met het Ysaÿe Strijktrio heeft zij een kamermuziek project opgezet ‘Symfonie in de Kamer’, dat zich concentreert op de historische kamermuziekbewerkingen van symfonische werken. Zij won vele prijzen op internationale concoursen en treedt regelmatig op in internationale festivals, in solorecitals en met orkesten in Europa, Rusland, en de VS en Canada. In Nederland trad zij o.m. op tijdens de jaarlijkse Prinsengracht Concerten & Festival in Amsterdam, in Vredenburg (Utrecht), Concertgebouw De Vereeniging (Nijmegen) en in het Concertgebouw. Hanna maakte 3 solo-CD’s. Haar album ‘Sounds of War’ samen met violiste Maria Milstein werd gekozen als het beste klassieke album van 2015 en won een Edison Klassiek 2015. Haar laatste soloalbum ‘Let’s Dance!’ is een live-opname met werken van Scarlatti, Couperin, Chopin, Debussy, Gershwin en Kapustin.

Klassiek Podium
Serie van 6 Klassieke Concerten op de zondagmiddag in Grote Kerk van Emmen.

Tarieven 2019-2020 

  • Losse tickets: € 18,50 / vrienden: € 15,00 / tot 18 jaar: € 5,00
  • Passe partout op de hele serie: € 95,00 / vrienden: € 80,00

Kaarten reserveren: AFGELAST!! Volksmuziek Plus

1 + 8 =

GEANNULEERD – The Art of Two  (1e concert)

GEANNULEERD – The Art of Two (1e concert)

ILJA REIJNGOUD & ED VERHOEFF


13/03/2021
GEANNULEERD- The Art of Two  (2e concert)

GEANNULEERD- The Art of Two (2e concert)

ILJA REIJNGOUD & ED VERHOEFF


13/03/2021
Filosofiecafé Emmen: Sanne ten Wolde

Filosofiecafé Emmen: Sanne ten Wolde

Sanne ten Wolde


19/03/2021
GEANNULEERD – Rachmaninov en Brahms

GEANNULEERD – Rachmaninov en Brahms

Duo Rouw en Fasheruk


21/03/2021
Lente Tour

Lente Tour

Roon Staal


09/04/2012
Meesterwerken

Meesterwerken

Motus String Quartet


18/04/2021
De Rechtvaardigen

De Rechtvaardigen

Jan Brokken


30/04/2021
Peace for our time

Peace for our time

Vocale en instrumentale solisten


01/05/2021

Grote Kerk Emmen
Schoolstraat 5, 7811 XX Emmen

Postadres:
Stichting Grote Kerk Cultureel
Kapelstraat 25, 7811 HC Emmen

tel. 06 27650121 of
tel. 0591 645180
info@grotekerkcultureel.nl

IBAN: NL35RABO 0114 5821 30

Privacyverklaring