Het lied van de vrijheid

Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM en Marga Kool
Datum: 05/11/2022
Aanvang: 20.00 uur
Entreeprijs: € 16,- in de voorverkoop; € 17,50 aan de zaal

HET LIED VAN DE VRIJHEID 

    Marga Kool

Het bekende Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM onder leiding van Gezinus Veldman presenteert het “Lied van de vrijheid” in de Grote of Sint-Pancratiuskerk aan de Schoolstraat in Emmen. Deze bijzondere voorstelling is op 19 mei jl. in première gegaan in het Hoogeveense theater de Tamboer. De reacties op deze vrijwel uitverkochte voorstelling waren lovend. De bezoekers waren diep onder de indruk van het door Marga Kool geschreven en ook door haar vertelde verhaal. Het aansprekende beeld- en filmmateriaal uit de tijd waarin het verhaal speelt gaf het geheel een extra dimensie. Voor velen waren het zeer herkenbare beelden.

Inmiddels is in Hoogeveen de voorstelling op 24 september jl. herhaald met opnieuw zeer lovende recensies.

Het “Lied van de vrijheid” is een verhaal dat gaat over oorlog en bevrijding, maar ook over emigratie, over heimwee, weemoed en weerzien. Een indrukwekkend verhaal dat een periode van een kleine 175 jaar omvat en dat gaat over alles wat met vrijheid en onvrijheid te maken heeft. Een muziekverhaal waarin Drenthe het decor is waarin het jong en oud aansprekende verhaal speelt. Een zeer actueel verhaal juist ook in deze tijd van spanningen wereldwijd.

De mooie, het verhaal ondersteunende, muziek van het “Lied van de vrijheid” is geschreven door componist, pianist en dirigent van HCM Gezinus M. Veldman.

Naast het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM wordt medewerking aan de voorstelling verleend door sopraan Nine Roest, tenor Adri van der Weyde en bas Ronny Koekoek.
Instrumentale medewerking verlenen trompettist Ruben Dekker en trommelaar Tim Nijhuis. Een belangrijke rol is er voor de jonge Stijn Jurgens.

Overigens is er ook nog een bijzondere rol in dit muziekverhaal voor de van RTV Drenthe bekende presentator Margriet Benak.
Het geheel staat, vanachter de vleugel, onder leiding van Gezinus Veldman.

Kaarten
Kaarten kosten in de voorverkoop € 16,- en zijn te bestellen via de website van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM: www.mannenkoorhoogeveen.nl
Eventueel nog niet verkochte kaarten kosten aan de kerk € 17,50 en zijn dan, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar vanaf een uur voor de voorstelling.

Oscar en Oma Rozerood – 14 brieven aan God
Klassiek met een twist

Klassiek met een twist

Beth & Flo


15/01/2023
De Hemelbouwer – over het leven van Eise Eisinga (lezing)
Romantische meesterwerken

Romantische meesterwerken

Rouw & Simons


19/02/2023
German Delight

German Delight

Apollo Ensemble


05/03/2023
Identidades

Identidades

Dianto Reed Quintet


16/04/2023
Project Vincent in Drenthe

Project Vincent in Drenthe

Jubileumtentoonstelling


02/07/2023 tot 10/09/2023

Grote Kerk Emmen
Schoolstraat 5, 7811 XX Emmen

Postadres:
Stichting Grote Kerk Cultureel
Kapelstraat 25, 7811 HC Emmen

tel. 06 27650121 of
tel. 0591 645180
info@grotekerkcultureel.nl

IBAN: NL35RABO 0114 5821 30

Privacyverklaring

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.