Romance (2e concert) – UITVERKOCHT

Duo Izman & Vinke
Datum: 22/11/2020
Aanvang: 15.00 uur
Entreeprijs: Losse kaarten: € 20,00 / Vrienden Grote Kerk Cultureel: € 16,50 / tot 18 jaar: € 5,00
  • Dit concert is uitverkocht
  • De Grote Kerk Cultureel houdt zich aan de overheidsmaatregelen m.b.t. Corona
  • Maximaal 30 bezoekers
  • Er is geen kaartverkoop aan de kerk
  • Tijdens het concert is de expositie in de kerk gesloten
  • Geen pauze

Duo Izman & Vinke brengt een programma vol van prachtige Franse liedjes, pianomuziek en aria’s. Muziek van Debussy, Ravel, Saint-Saëns en Bizet.

Pianiste Mariana Izman en zangeres Carina Vinke studeerden gelijktijdig aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze leerden elkaar kennen en begonnen samen te werken. De solocarrière van beide dames nam vrijwel direct na de studie een vlucht. Daardoor verloren ze elkaar tijdelijk uit het oog. In 2014 troffen ze elkaar weer in een internationaal samenwerkingsproject met het New European Ensemble. De connectie gaat verder dan de voorliefde voor kamermuziek: door de liefdes in hun leven zijn Izman & Vinke sinds 2015 schoonzussen.

Carina Vinke

  foto: Hans Hijmering

De zeer veelzijdige Drentse alt-mezzo Carina Vinke heeft een in het oog springende internationale carrière opgebouwd met dank aan het opvallende donkere timbre van haar stem en haar dramatische talent.

Als operazangeres soleerde ze in werk van Stockhausen tijdens het Holland Festival in een regie van Pierre Audi. Zij was hoofdrolspeelster in opera’s van Bizet (Carmen), Saint-Saëns (Dalila), Gluck (Orfeo) en Menotti (The old maid). Veel prijswinnende componisten waaronder Kortekaas, Zivkovic en Staern componeerden grote werken voor Carina. In 2022 zal Carina met het Nederlands Blazers Ensemble een speciaal voor haar gearrangeerde versie van de Vier Letzte Lieder van Strauss uitvoeren. Haar sterke affiniteit voor de liederen van Gustav Mahler heeft geleid tot uitvoeringen van al zijn vocale werken in binnen- en buitenland. Zo soleerde zij in Mahler zijn tweede, derde en achtste symfonie in de grootste concertzalen van Nederland. Ook zong ze tientallen keren Das Lied von der Erde o.l.v. beroemde dirigenten als Ashkenazy, Zhang, Sieghart, Hempel en van Hessen. Daarnaast is Carina een veelgevraagd soliste in oratoria.

Carina zong in binnen- en buitenland op tv o.a. European artist, DWDD en RTV Drenthe. Daarnaast zong ze vaak live op de radio 4. Ze verleende haar medewerking aan talloze opnamen en nam in eigen beheer twee cd’s, Connected en Silent Echoes, op.
Met pianiste Mariana Izman vormt ze het Duo Izman & Vinke.

Carina is zangeres, zangdocente, presentatrice en dirigeert het Emmens Mannenkoor. Ze is als mens en musicus maatschappelijk betrokken en zong projecten in samenwerking met onder andere Amnesty International, Warchild en Reclaim Childhood. Ze behaalde haar bachelor- en master-diploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij professor Jard van Nes en studeerde aan De Nederlandse Opera Academie.

Mariana Izman

Mariana Izman is geboren in Chisinau, Moldavië en begon haar muziekopleiding op 6-jarige leeftijd. Op haar achttiende verhuisde ze naar Nederland waar ze studeerde aan de Conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Tussen 2010 en 2017 was ze Deputy Piano Teacher op de prestigieuze Yehudi Menuhin School in Engeland. Ze bespeelt een Steinway vleugel, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Mariana Izman wordt door de pers geprezen als een ‘geboren verhalenverteller’. Zij combineert ‘sensueel spel met een geweldige onderhuidse stuwing’ en ‘stelt haar grote pianistische gaven helemaal in dienst van de muziek’. Haar cd-opnames zijn door de internationale pers zeer lovend ontvangen. Ze voelt een diepe verwantschap met de Franse muziek van het fin-de-siècle, met name Debussy en Ravel, en voerde deze uit in veel Europese landen en het Midden-Oosten.

Mariana Izman trad als soliste op in pianoconcerten van Mozart, Beethoven, Grieg, Chopin, Schumann, Saint-Saens en Ravel, onder meer met het Nederlands Kamerorkest, het Residentie Orkest, het Koninklijk Philharmonisch Orkest van Vlaanderen, het Nationaal Orkest van België en het Nationaal Radio-Orkest van Roemenië. Hiernaast gaf zij vele recitals in de belangrijke zalen van Nederland, zoals het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Concertgebouw in Amsterdam.

Ook als kamermusicus heeft ze een grote staat van dienst en speelde ze met tal van ensembles: o.a. het Lendvai String Trio en het Amsterdam String Quartet. Met pianist Pieter-Jelle de Boer speelde ze op het Prinsengrachtconcert in Amsterdam.

Kaarten bestellen
Kaarten bestellen kunt u via onderstaande knop: “Tickets kopen”. Na betaling ontvangt u via de mail een e-ticket dat als plaatsbewijs geldt.
U kunt ook kaarten bestellen via de site van Eventree: https://eventree.nl/events/

Klassiek Podium Pancras
Serie van 6 Klassieke Concerten op de zondagmiddag in de Grote of Pancratius Kerk van Emmen.

Tarieven 2020 – 2021
Losse tickets: € 20,00 / vrienden: € 16,50 / tot 18 jaar: € 5,00

GEANNULEERD: Vrouw wie ben je? – 1e concert
GEANNULEERD: Vrouw wie ben je? – 2e concert
GEANNULEERD – Filosofiecafé Emmen: Daan Rovers
Altijd over de liefde (1e concert)

Altijd over de liefde (1e concert)

Brisk & Amaryllis Dieltiens


14/02/2021
Altijd over de liefde (2e concert)

Altijd over de liefde (2e concert)

Brisk & Amaryllis Dieltiens


14/02/2021
The Art of Two  (1e concert)

The Art of Two (1e concert)

ILJA REIJNGOUD & ED VERHOEFF


13/03/2021
The Art of Two  (2e concert)

The Art of Two (2e concert)

ILJA REIJNGOUD & ED VERHOEFF


13/03/2021
Filosofiecafé Emmen: Sanne ten Wolde

Filosofiecafé Emmen: Sanne ten Wolde

Sanne ten Wolde


19/03/2021

Grote Kerk Emmen
Schoolstraat 5, 7811 XX Emmen

Postadres:
Stichting Grote Kerk Cultureel
Kapelstraat 25, 7811 HC Emmen

tel. 06 27650121 of
tel. 0591 645180
info@grotekerkcultureel.nl

IBAN: NL35RABO 0114 5821 30

Privacyverklaring