Orgelconcert

Roy Pruisscher
Datum: 01/08/2020
Aanvang: 15.00 uur
Entreeprijs: € 5,00
  • De Grote Kerk Cultureel houdt zich aan de overheidsmaatregelen m.b.t. Corona
  • Er is geen kaartverkoop aan de kerk
  • Tijdens het concert is de expositie in de kerk gesloten

Orgelconcerten
In de Grote Kerk in Emmen staat een origineel Roelf Meijer-orgel uit 1873. Met de restauratie en uitbreiding werd het instrument in 2004 glorieus in gebruik genomen, waarmee Emmen weer op de orgelkaart van Nederland staat. Vanaf dat moment organiseert in de zomerperiode Grote Kerk Cultureel een serie orgelconcerten op het prachtige gerestaureerde Roelf Meijer orgel. Bekende concert-organisten en aanstormend talent zijn op zaterdagmiddagen in juli en augustus te horen. Een kleurig palet van diverse stijlperiodes komt daarbij aan bod.

  Organist: Roy Pruisscher

Roy Pruisscher (1991) begon op jonge leeftijd met keyboardlessen bij Etto Huizenga, de voormalig hoofdorganist van de Grote Kerk in Emmen. Als snel veranderde dat in kerkorgel bij dezelfde docent en groeide zijn liefde voor kerkmuziek. Hoewel dit niet leidde tot een studie aan het conservatorium, bleef hij muzikaal actief en volgde cursussen bij o.a. Harmen Trimp en Sietze de Vries.

Thans is hij jurist en bestuurskundige en politiek actief als lid van Provinciale Staten van Drenthe voor de ChristenUnie. Daar zet hij zich onder meer in voor mobiliteit en cultuur, en is hij voorzitter van de werkgroep die voorstellen doet ter verbetering van de verhouding tussen de provinciale overheid en inwoners.

Als zanger en bestuurslid is hij betrokken bij Vocaal Ensemble Magnificat, dat veel optredens verzorgt in Emmen en door heel Nederland. Als organist is hij verbonden aan de Grote Kerk en de Goede Herderkerk in Emmen.

Toelichting programma
Het programma voor dit orgelconcert bestaat uit muziek van (voornamelijk) Engelse componisten. We kennen in Nederland een groeiende belangstelling voor Engelse muziek, met name door de populariteit van de Evensong (Engelse vesper met koorzang). Toch blijft de orgelmuziek wat achter. Op het programma (volgt nog) staan namen waar u waarschijnlijk nog nooit van heeft gehoord.

Engeland is bezaaid met grote kathedralen. Daarin vinden we vrijwel zonder uitzondering grote orgels, met minstens vier klavieren en een overvloed aan registers. Dat heeft gezorgd voor zeer dynamische orgelmuziek, dat haast symfonisch overkomt. Er klinken prachtige melodieën en lange lijnen die u meevoeren over het Engelse landschap. Dat kan niet zonder melancholiek en natuurlijk de typisch Engelse grandeur.

Door de overheidsmaatregelen m.b.t. Corona kunnen we dit jaar geen inloopconcert hebben, maar moet u vooraf reserveren.
U kunt een ticket kopen voor € 5,- via de knop “Tickets kopen” onderaan deze pagina.
Na betaling ontvangt u een e-ticket via de mail, uw toegangsbewijs voor het concert.

 

Orgelconcert

Orgelconcert

Wietse Meinardi


18/07/2020
Orgelconcert

Orgelconcert

Henk de Vries


25/07/2020
Orgelconcert

Orgelconcert

Roy Pruisscher


01/08/2020
Orgelconcert

Orgelconcert

Jan Pieter Lanooy


08/08/2020
Orgelconcert

Orgelconcert

Willem Harold Boog


15/08/2020
Orgelconcert

Orgelconcert

Laurens de Man


22/08/2020
Orgelconcert

Orgelconcert

Kirsten Gramlich


29/08/2020
Rain on Me – Olieverf schilderijen

Rain on Me – Olieverf schilderijen

Melda Wibawa


09/08/2020 tot 04/10/2020

Grote Kerk Emmen
Schoolstraat 5, 7811 XX Emmen

Postadres:
Stichting Grote Kerk Cultureel
Kapelstraat 25, 7811 HC Emmen

tel. 06 27650121 of
tel. 0591 645180
info@grotekerkcultureel.nl

IBAN: NL35RABO 0114 5821 30

Privacyverklaring