Albert Niemeyer

Bewogen beelden
Van: 28/09/2022
Tot: 20/11/2022

Openingstijden
Onderstaande tentoonstelling in de Grote Kerk kan bezocht worden op: woensdag, donderdag en zaterdag van 13:00 – 17:00 uur.
Het kan helaas voorkomen, dat de kerk op deze tijden i.v.m. andere activiteiten gesloten is. Kijk voor u gaat op onze website: www.grotekerkcultureel.nl

Albert Niemeyer

Albert Niemeyer (Breda 1951) is als kunstenaar autodidact. Hij was al van jongs af aan bezig met tekenen en werd toen ook al gegrepen door het werk van beroemde kunstenaars, vooral Picasso en Chagall.

Na zijn opleiding aan de grafische school werkte hij een aantal jaren in dierentuinen, waar hij de dieren verzorgde maar ze ook observeerde en zo realistisch mogelijk schilderde. Daarna werkte hij een periode als reclametekenaar en -ontwerper. Naast de ervaring die hij hier opdeed werd het eigen, vrije werk dat hij maakte ook sterk beïnvloed door verre reizen die hij met zijn vrouw maakte, reizen naar Kenya, Zimbabwe, Egypte, New York, Zuid-Afrika.

Steeds nieuwe thema’s dienen zich aan en worden uitgediept; Niemeyers techniek en materiaalgebruik groeien mee in die ontwikkeling. Sinds 1980 werkt hij volledig als beeldend kunstenaar.
Sinds de jaren ’90 volgen, naast het werken in opdracht en aan tentoonstellingen, perioden met opdrachten voor kunstprojecten in de zorg met dementerenden. Hieruit komen, naast grote kunstwerken, ervaringen en nieuwe inzichten voort die Niemeyer deelt in colleges die hij geeft aan diverse Brabantse hogescholen.

In de eerste decennia van deze eeuw is het thema `Revolutionaire Persoonlijkheden’ ontstaan. Deze portretten vertellen over schrijvers, wetenschappers, filosofen, kunstenaars en componisten die nieuwe denkwijzen, nieuwe gezichtspunten en theorieën ontwikkelden die nog steeds van invloed zijn op het leven van vandaag. Daarnaast werkt hij in opdracht, waaronder (familie)portretten. De werken zijn uitgevoerd in mixed media en voorzien van zorgvuldig uitgezochte, vaak antieke lijsten.

En natuurlijk gaat zijn ontwikkeling nog steeds door. Uit dit rijke, gevarieerde oeuvre zal Albert Niemeyer een selectie maken voor zijn expositie Bewogen Beelden in de Grote Kerk.

 

Pieter Pilon, m.m.v. Inge Muntendam (viool)

Pieter Pilon, m.m.v. Inge Muntendam (viool)

Orgelconcert


zaterdag 27 juli 2024
Peter van der Zwaag

Peter van der Zwaag

Orgelconcert


zaterdag 3 augustus 2024
Willem Harold Boog

Willem Harold Boog

Orgelconcert


zaterdag 10 augustus 2024
Onderweg

Onderweg

Pauline Bakker


24/06/2024 tot en met 30/08/2024
Uitfestival Emmen

Uitfestival Emmen

Grote Kerk Cultureel


14 september 2024
Van klassiek tot zigeunermuziek

Van klassiek tot zigeunermuziek

Floor Le Coultre & Lidy Blijdorp


zondag 29 september 2024
Ensuite

Ensuite

Beth & Flo


zondag 20 oktober 2024
Transparanties – in het licht van Vermeer en Velazquez

Transparanties – in het licht van Vermeer en Velazquez

La Primavera & Gerard de Bruyne, live tekenaar


zondag 17 november 2024
Grote Kerk Emmen
Schoolstraat 5, 7811 XX Emmen

Postadres:
Stichting Grote Kerk Cultureel
Kapelstraat 25, 7811 HC Emmen

tel. 06 27650121 of
tel. 0591 645180 (tot 18.00 uur)
Op zondag en maandag zijn wij gesloten en telefonisch niet bereikbaar, mits er een activiteit plaatsvindt.
info@grotekerkcultureel.nl

IBAN: NL35RABO 0114 5821 30

Privacyverklaring

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.