Kirstin Gramlich

Orgelconcert
Datum: 20/07/2024
Aanvang: 15.00 uur
Entreeprijs: € 7,50

Kirstin Gramlich bespeelt het orgel in de Grote Kerk van Emmen. 

Orgelconcerten

In de Grote Kerk in Emmen staat een origineel Roelf Meijer-orgel uit 1873. Met de restauratie en uitbreiding werd het instrument in 2004 glorieus in gebruik genomen, waarmee Emmen weer op de orgelkaart van Nederland staat. Vanaf dat moment organiseert in de zomerperiode Grote Kerk Cultureel een serie orgelconcerten op het prachtige gerestaureerde Roelf Meijer orgel. Bekende concert-organisten en aanstormend talent zijn op zaterdagmiddagen in juli en augustus te horen. Een kleurig palet van diverse stijlperiodes komt daarbij aan bod.

Het orgelconcert duurt ca. 45 minuten.

Programma

n.n.b.

Toelichting

n.n.b.

Over Kirstin Gramlich

Kirstin Gramlich studeerde Kirchenmusik aan de Hochschule für Musik Keulen. In 2001 kwam zij naar Nederland voor een Masteropleiding Orgel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Haar hoofdvakdocent was Jos van der Kooy. Deze studie rondde zij in 2004 met lof van de jury af. Sindsdien heeft zij een internationale concertpraktijk opgebouwd en concerteerde op diverse gerenommeerde orgels in Nederland en daarbuiten. Kirstin Gramlich werd in september 2013 benoemd als cantororganist van de Grote of Lebuïnuskerk in Deventer. Ze is de vaste bespeler van het monumentale in 2018 geheel gerestaureerde Holtgräveorgel en artistiek leider van de Lebuinuscantorij. Daarnaast is ze oprichter van het Uriëlconsort, een vocaal ensemble eveneens verbonden aan de Lebuinuskerk en de kindercantorij “De Torenvalkjes” aldaar.

Haar repertoire als organist en dirigent bestrijkt een aanzienlijk deel van de muziekgeschiedenis en rijkt van de zeventiende eeuw tot hedendaagse improvisatie-experimenten. De muziek van Joh. Seb. Bach, het orgeloeuvre van Max Reger en hedendaagse muziek nemen op dit moment een prominente plek in haar werkzaamheden en interesse in. Daarnaast zoekt Kirstin Gramlich steeds naar wegen om het orgel en de orgelmuziek op aantrekkelijke wijze over te brengen aan de volgende generatie. Sinds 2015 speelde ze meerdere keren met veel succes de kindervoorstelling “De Tovenaarsleerling” samen met acteur Frank Groothof. In december 2019 gaat ze een samenwerking aan met wetenschapsjournalist op het gebied van de sterrenkunde Govert Schilling.

Voor haar bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de hedendaagse orgelmuziek werd ze genomineerd voor de Sweelinck/Muellerprijs 2009.

Kirstin Gramlich studeerde koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. Sinds 2010 heeft ze onder andere J. Haydn “Die Schöpfung”, F. Mendelssohn-Bartholdy “Elias” en B. Britten “Saint Nicolas” (2012), G.F. Händel “Coronation Anthems” in grootschalige koor-en orkestprojecten kunnen uitvoeren. Daarnaast is ze dirigent van het Boxmeers Vocaal Ensemble waarmee ze in mei 2019 een succesvolle tournee door Baskenland heeft ondernomen. Het koor neemt deel aan trainingen en masterclasses en zal in oktober onder haar leiding in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor- concert “O sacrum convivium” in Cuijk te horen zijn.

Ze is lid van de programmacommissie van twee concertstichtingen, de Zaterdagmiddagconcerten Deventer en de Lebuinusconcerten Deventer.

Kaarten bestellen

Op dit moment kunt u nog geen kaarten bestellen.
Op een later moment kunt u kaarten bestellen via onderstaande knop of via de de site van Eventree:
https://eventree.nl/ Na betaling ontvangt u via de mail een e-ticket dat als plaatsbewijs geldt.

Er is ook kaartverkoop in de kerk vanaf een half uur voor aanvang van het concert.

 

Francis Poulenc, een portret

Francis Poulenc, een portret

Hexagon Ensemble


21/04/2024
Stad en Land

Stad en Land

Herma van Bolhuis en Antje Stel


06/04/2024 tot en met 15/06/2024
Jan Pieter Lanooy

Jan Pieter Lanooy

Orgelconcert


06/07/2024
Wietse Ouwejan

Wietse Ouwejan

Orgelconcert


13/07/2024
Kirstin Gramlich

Kirstin Gramlich

Orgelconcert


20/07/2024
Pieter Pilon

Pieter Pilon

Orgelconcert


27/07/2024
Peter van der Zwaag

Peter van der Zwaag

Orgelconcert


03/08/2024
Willem Harold Boog

Willem Harold Boog

Orgelconcert


10/08/2024

Grote Kerk Emmen
Schoolstraat 5, 7811 XX Emmen

Postadres:
Stichting Grote Kerk Cultureel
Kapelstraat 25, 7811 HC Emmen

tel. 06 27650121 of
tel. 0591 645180
info@grotekerkcultureel.nl

IBAN: NL35RABO 0114 5821 30

Privacyverklaring

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.