Somertijd

Kamerorkest Somer o.l.v. Rolf Verbeek
Datum: 08/09/2023
Aanvang: 20:00 uur
Entreeprijs: Losse tickets: € 10,00 / vrienden: € 10,00 / tot 18 jaar: GRATIS (excl €1,00 transactiekosten en consumptie)

KORTINGSACTIE i.k.v. de opening van het Culturele Seizoen / UITFESTIVAL

ENTREE TICKET € 10

TOT EN MET 18 JAAR GRATIS

TICKETS RESERVEREN? KLIK ONDERAAN OP DE KNOP

 

Over Somertijd

Dat Vincent van Gogh zich liet inspireren door muziek is wellicht geen verrassing. Maar dat hij hier in zijn brieven soms over repte is een openbaring en verklaring voor het programma wat Kamerorkest Somer ten gehore brengt. Aan Gaugin schrijf Van Gogh het volgende:

Ach! mijn beste vriend, om van schilderen te maken wat muziek van Berlioz en Wagner voor ons was… een troostende kunst voor noodlijdende harten! Er zijn er nog maar weinigen die het voelen zoals jij en ik!!!

 

Wie zich ook liet inspireren door deze twee giganten is de Drentse componist Louis Somer, waarvan dit orkest met trots de naam draagt. In een mixtuur van klankkleuren tussen Frankrijk en Duitsland, baseerde hij net als Berlioz zijn muziek op literatuur, in dit geval Shakespeare. Het muzikaal veelkleurige palet van dit concert is in lijn met Van Gogh’s eigenzinnige oeuvre.

 

HET ORKEST

Kamerorkest Somer

Somer kenmerkt zich door verbinding met het publiek te zoeken, te spelen op niet gangbare locaties en samenwerkingen aan te gaan met andere (kunst)disciplines en niet reguliere partijen. Met Somer is er in Drenthe een podium gecreëerd waar young professionals zich kunnen ontwikkelen.

Somer is genoemd naar de Assenaar Louis Henri Somer, een begenadigd violist en componist. Hij studeerde viool aan de conservatoria van Amsterdam, Keulen en Parijs en was als concertmeester verbonden aan de Groningse Muziek Vereniging, die nu het Noord Nederlands Orkest heet. De muziek van Louis Somer is sinds zijn dood in 1966 ten onrechte niet meer uitgevoerd, terwijl de muziek zeker een podium verdient.

 

OVER DE DIRIGENT ROLF VERBEEK

Naast zijn functie als dirigent van Somer is Rolf Verbeek sinds 2019 als vaste gast-dirigent verbonden aan Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest). Voor dit ensemble maakte hij meerdere bewerkingen die ze tijdens en na de pandemie uitvoerden. Afgelopen seizoen kwamen 2 cd’s uit met dit gezelschap, Bruckner’s 6e symfonie in eigen bewerking en de cd Sehnsucht met als solist Barbara Hannigan. Hannigan vervulde de afgelopen jaren de rol van mentor binnen het Equilibrium Young Artists programma waarin Rolf als assistent-dirigent fungeerde bij vele internationale orkesten, waaronder Londen Symphony Orchestra, München Philharmoniker en Orchestre Philharmonique de Radio France.

Rolf dirigeerde vele orkesten zoals Philharmonie Zuid Nederland, het Noord Nederlands Orkest en Phion. In seizoen 23-24 zal hij zijn debuut bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest maken. Alban Berg en de 4e symfonie van Gustav Mahler. Gespeeld door Camerata RCO met als solist Barbara Hannigan.

 

Programma

Louis Henri Somer – Overture Driekoningenavond

Richard Wagner – Siegfried Idyll

Hector Berlioz – Marche Hongroise uit La Damnation de Faust

Gustav Mahler – Totenfeier

Emmanuel Chabrier – Suite Pastorale

 

Klassiek Podium

Acht klassieke muziek concerten in de Grote Kerk van Emmen in de periode: september 2023 – april 2024.

Kaarten bestellen

Losse tickets: € 10,00 / vrienden: € 10,00 / tot 18 jaar: GRATIS (exclusief €1,00 transactiekosten en consumptie)

Kaarten bestellen kunt u via onderstaande knop “Tickets kopen”. Na betaling ontvangt u via de mail een e-ticket dat als plaatsbewijs geldt. U kunt ook kaarten bestellen via de site van Eventree: https://eventree.nl/

Op de avond van het concert is een half uur voor aanvang kaartverkoop aan de kassa.

Francis Poulenc, een portret

Francis Poulenc, een portret

Hexagon Ensemble


21/04/2024
Stad en Land

Stad en Land

Herma van Bolhuis en Antje Stel


06/04/2024 tot en met 15/06/2024
Jan Pieter Lanooy

Jan Pieter Lanooy

Orgelconcert


06/07/2024
Wietse Ouwejan

Wietse Ouwejan

Orgelconcert


13/07/2024
Kirstin Gramlich

Kirstin Gramlich

Orgelconcert


20/07/2024
Pieter Pilon

Pieter Pilon

Orgelconcert


27/07/2024
Peter van der Zwaag

Peter van der Zwaag

Orgelconcert


03/08/2024
Willem Harold Boog

Willem Harold Boog

Orgelconcert


10/08/2024

Grote Kerk Emmen
Schoolstraat 5, 7811 XX Emmen

Postadres:
Stichting Grote Kerk Cultureel
Kapelstraat 25, 7811 HC Emmen

tel. 06 27650121 of
tel. 0591 645180
info@grotekerkcultureel.nl

IBAN: NL35RABO 0114 5821 30

Privacyverklaring

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.