Spanish Night

Katona Twins
Datum: 26/01/2025
Aanvang: 15:00 uur
Entreeprijs: Losse tickets: € 24,50 / vrienden: € 22,00 / tot 18 jaar: € 7,50

Het gebeurt allemaal met de geweldige Spaanse gitaarmuziek, meesterlijk vertolkt door de Katona Twins. Dit bekroonde gitaarduo staat bekend om hun virtuositeit, passie en unieke samenspel. Sluit je ogen en voel de warme bries, hoor het ritme van de castagnetten en stel je de sierlijke dansers voor. Met de Katona Twins geniet je van een avond in het hart van Spanje!

Over de Katona Twins

Peter en Zoltán Katona, een eeneiige tweeling, werden in Hongarije geboren. Ze begonnen met gitaarspelen op hun tiende en zijn er nooit meer mee opgehouden. Ze vielen voor de warme klank van de klassieke gitaar, maar toch… als tieners wisten de Katona Twins wel raad met de elektrische gitaar en dus ook met de populaire muziek. Die muzikale breedte is bij hun duidelijk terug te horen.

In hun concerten schakelt dit veelgeprezen gitaar duo moeiteloos over van strikt klassieke muziek naar meer populaire muziekgenres. Het brede repertoire van het duo reikt van Bach, via Piazzolla’s tangomuziek naar hun eigen composities en bewerkingen van popklassiekers. De beroemde concerti voor twee gitaren en orkest van Rodrigo, Vivaldi, Piazzolla en Tedesco staan tevens op hun repertoire. Diverse hedendaagse componisten hebben werken voor de Katona Twins geschreven en aan hen opgedragen.

De Katona Twins wonnen vele internationale prijzen bij grote competities in New York, Londen, Duitsland, Frankrijk en Hongarije en gaven recitals in grote concertzalen in de wereld, waaronder Carnegie Hall/New York, Wigmore Hall/Londen, Het Concertgebouw/ Amsterdam, Konzerthaus/Wenen, Suntory Hall/Tokio en Philharmonie/Keulen. In 2009, als solisten van de ‘Night of the Proms’ in Londen, was het duo te zien in heel Europa, met een live-stream naar ruim een half miljoen kijkers.

Programma

Nog niet beschikbaar.


Klassiek Podium

Acht klassieke muziek concerten in de Grote Kerk van Emmen in de periode: september 2024 – april 2025.

Kaarten bestellen

  • De kaartverkoop start medio juni
  • Met ingang van dit seizoen werken we bij de kaartverkoop samen met het ATLAS Theater in Emmen. Bij aanschaf van kaarten via onze website wordt u omgeleid naar de website van het ATLAS Theater.
  • De kaartverkoop vindt plaats onder de voorwaarden van het ATLAS Theater. Deze voorwaarden kunt u vinden via de volgende link: https://www.atlastheater.nl/plan-je-bezoek/kaarten-kopen/
  • Prijzen: Losse tickets: € 24,50 / vrienden: € 22,00 / tot 18 jaar: € 7,50 (inclusief garderobe, transactiekosten en consumptie).

Abonnement ook mogelijk – met flinke korting

Voor de 8 kamerconcerten van dit seizoen bieden wij u tijdelijk de mogelijkheid om een abonnement aan schaffen. In plaats van € 196 betaalt u dan slechts €150!
De aanschaf van een abonnement verloopt niet via het ATLAS Theater, zoals bij de losse tickets, maar kunt u door betaling vooraf verkrijgen via de Stichting Grote Kerk Cultureel.
U kunt nu al een abonnement regelen, via de onderstaande knop “Bestel hier uw abonnement”. Daar treft u ook meer informatie aan over dit abonnement en een overzicht van de 8 concerten plus data waarom het hier gaat.
Let op: deze actie eindigt op 15 juni 2024.

Bestel nu uw abonnement
Stad en Land

Stad en Land

Herma van Bolhuis en Antje Stel


06/04/2024 tot en met 15/06/2024
Jan Pieter Lanooy

Jan Pieter Lanooy

Orgelconcert


zaterdag 6 juli 2024
Wietse Ouwejan

Wietse Ouwejan

Orgelconcert


zaterdag 13 juli 2024
Kirstin Gramlich

Kirstin Gramlich

Orgelconcert


zaterdag 20 juli 2024
Pieter Pilon

Pieter Pilon

Orgelconcert


zaterdag 27 juli 2024
Peter van der Zwaag

Peter van der Zwaag

Orgelconcert


zaterdag 3 augustus 2024
Willem Harold Boog

Willem Harold Boog

Orgelconcert


zaterdag 10 augustus 2024
Grote Kerk Emmen
Schoolstraat 5, 7811 XX Emmen

Postadres:
Stichting Grote Kerk Cultureel
Kapelstraat 25, 7811 HC Emmen

tel. 06 27650121 of
tel. 0591 645180 (tot 18.00 uur)
Op zondag en maandag zijn wij gesloten en telefonisch niet bereikbaar, mits er een activiteit plaatsvindt.
info@grotekerkcultureel.nl

IBAN: NL35RABO 0114 5821 30

Privacyverklaring

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.